آخرین اخبار
کد مطلب: 73664
رنج بي پايان مسلمانان ميانمار
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1088

به گزارش سلام لردگان به نقل از جام جم - حدود 800 هزار مسلمان روهينگيا در ميانمار زندگي مي كنند كه اكثر آنها در ايالت راخين واقع در غرب اين كشور اسكان دارند. دراثر برخوردهاي نژادي و ديني تاكنون صدها نفراز آنان كشته و هزاران نفرشان آواره شده اند.

پيوسته طي سالهاي گذشته دولت ميانمار مسلمانان روهينگيا را تحت فشار قرار داده و به عنوان خارجي آنها را به حاشيه مي راند.

اين ديدگاه موجب شده است تا بودايي ها با به راه انداختن تبليغاتي گسترده اساسا مسلمانان روهينگيا را بيگانه و خطرناك معرفي كنند. در مقابل اين فشارها ، تنها راه مفر براي اين مسلمانان تاكنون فرار از خانه و كاشانه شان بوده است. آنها بااستفاده از قايق هاي كوچك خود را به كشورهاي ديگر بخصوص بنگلادش مي رساندند.

مطابق گزارش سازمان ملل در امور آوارگان در ميانمار، مسلمانان به اشكال گوناگون تحت فشار قرار دارند از جمله اين فشارها مي توان به كار مجاني ، محدوديت هاي مربوط به نقل وانتقال و ممنوعيت تملك بر اراضي زراعي اشاره كرد.

همچنين آموزش و خدمات عمومي نيز از مسلمانان دريغ مي شود . نكته مهم اينكه هيچ يك از اقليت هاي نژادي و زباني و حتي ديني ميانمار نسبت به برخورد هاي خشن با مسلمانان اين كشور حساسيتي نشان نمي دهند.

از آنجا كه روهينگياها به زبان خاصي حرف مي زنند كه شبيه به اهالي جنوب بنگلادش است مردم ميانمار آنها را خارجي و اهل بنگلادش به حساب مي آورند اما مسلمانان ميانمار كه اهل تسنن هستند خود را نسل اندرنسل ساكن ميانمار مي دانند و مي گويند اينجا سرزمين آبا و اجدادي آنهاست.

تنش هاي به وجود آمده بين بودايي ها و مسلمانان كار را به جايي رساند كه گروههاي سياسي شناسنامه دار ميانمار از جمله جنبش دموكراتيك به رهبري آنگ سان سوچي كه از سوي غرب پشتيباني به اين  مساله واكنش نشان داد.

سوچي وي دراين باره هشدار داد و گفت تنش هاي بين بودايي ها و مسلمانان مي تواند حركت اصلاح طلبانه در كشور را تحت الشعاع قرار دهد.

اخيرا بودايي ها با برگزاري يك تظاهرات اعتراضي مسلمانان روهينگيا را متهم كردند به اينكه گروهي تندرو بوده و مي توانند درآينده خطري جدي براي مذهب بوديسم دراين كشور باشند.

مساله اي كه مسلمانان به كلي آن را رد مي كنند. همين تحريك ها موجب حملات تازه اي عليه مسلمانان شد كه دريك هفته گذشته دست كم 112 نفر ازآنان را كشت و تعداد زيادي را آواره كرد. 

گفته مي شود تاكنون بيش از 230 هزار مسلمان روهيگيا براي نجات خود به بنگلادش پناهنده شده اند. با اين حال دولت بنگلادش مي گويد قادر به تحمل هزينه هاي سنگين آوارگان نيست بخصوص اينكه دولت بنگلادش درحال حاضر هم وضعيت اقتصادي خوبي ندارد.

به همين دليل بنگلادش اخيرا بر تعداد گشتي هاي خود در مرزهاي رودخانه اي بين اين كشور و ميانمار افزوده و حتي تعدادي از قايق هاي حامل زنان و كودكان روهينگيايي را مجبور كرد دوباره به ميانمار بازگردنند.

اقدامي كه با انتقاد شديد محافل بين المللي مواجه شد . حملات شديد بودايي ها عليه مسلمان ميانمار آنها را واداشته است تا براي نجات خود حتي به كشورهاي دور دست ازجمله مالزي و كشورهاي حوزه خليج فارس پناهنده شوند. 

مشكل تاريخي مسلمانان ميانمار به قانوني باز مي گردد كه درسال 1982 تصويب شد و به موجب آن تنها اقليت هايي دراين كشور به رسميت شناخته مي شوند كه پيش از سال 1823 درميانمار حضور داشته اند.

گرچه سران روهينگيا مي گويند پيش از اين تاريخ در كشور ميانمار حضور داشته اند اما بودايي ها مدعي آن هستند كه مسلمانان بعد از اين تاريخ  وارد اين كشور شده اند.

منبع : ‌الجزيره

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس